Één van mijn favoriete salades? Yes, zeker en vast caesar salade! Die crunchy Romeinse salade in combinatie met die zalige dressing, parmezaan en croutons. Echt geweldig! Wist je dat kip zelfs initieel niet bij de salade hoorde?

Ik deed van ‘empty the fridge’ en voegde deze extra’s toe: gerookte forel (altijd een goeike om in de koelkast te hebben liggen, blijft superlang goed), pastinaak en boerenkool. Pastinaak en boerenkool, die rooster ik meestal in de oven. Maar in de pan bakken werkt ook prima! Ik gebruikte een grote pan, zodat er ook nog plaats was voor de broodkorstjes. Dan heb je minder dan 15 minuten nodig! En hier had ik ook even een kort moment van genialiteit: als de pastinaak, boerenkool en broodkorstjes zo goed als klaar zijn, raspte ik over alles parmezaan. Dat hoeft echt niet veel te zijn, maar door de warmte gratineert de kaas mooi op de groenten en korstjes, echt fantastisch!

Over de dressing: ik zal toegeven, ik heb hier een shortcut gebruikt… Meestal gebruik ik het recept van Jamie Oliver, toprecept! Maar deze keer ging ik voor een snelle en ietwat lichtere versie, met yoghurt, ansjovispasta (daar heb ik ook altijd een tubeke in de koelkast liggen), lookpoeder, parmezaan en een kneepje limoensap.

Voilà, een heerlijke winterse salade die ge in een kwartiertje op tafel zet, helemaal alleen voor uzelf! (’t is dus een recept voor 1 persoon).

Caesar salade met gerookte forel, pastinaak en parmezaankrokantjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Porties 1 persoon
Een snelle, winterse lunchsalade voor 1 persoon. In een kwartiertje klaar!

Ingrediënten

  • 1/2 Romeinse salade
  • 1 kleine pastinaak
  • 2 takjes boerenkool
  • 75 gr gerookte forel
  • 1 boterham
  • olijfolie
  • 20 gr parmezaan
  • peper en zout

Caesardressing

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1/4 kl ansjovispasta
  • 1/4 kl lookpoeder
  • 20 gr parmezaan
  • 1/2 limoen
  • peper en zout

Instructies 

  • Schil de pastinaak. Snij in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de takken boerenkool. Snij de boterham in vierkantjes. Verhit een grote antikleefpan met wat olijfolie. Voeg de pastinaak en boerenkool toe en laat bakken. Schep om de paar minuten om. Voeg de laatste 5 minuten de broodkorstjes toe.
  • Maak de caesardressing: meng de yoghurt met de ansjovispuree, lookpoeder, geraspte parmezaan, sap van de limoen en peper en zout.
  • Maak de blaadjes los van de Romeinse sla en snij in repen. Doe in een kom en schep er 3/4de van de dressing bij. Schep om. Breek de gerookte forel in stukjes en leg bij de salade.
  • Rasp de parmezaan over de pan en laat even gratineren.
  • Schik de pastinaak, boerenkool en croutons bovenop de salade. Dresseer met de rest van de dressing en klaar!
Gang: lunch
Keuken: Belgisch
Trefwoord: boerenkool, Caesar salad, caesar salade, gerookte forel, maaltijdsalade, pastinaak
Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.