Het voorbije weekend zorgde ik voor hapjes en het dessertenbuffet op het trouwfeest van Sofie en Jeroen. Ze vroegen me om een buffet met fingerfood te maken voor de receptie in de namiddag (95 pers.) en dan een dessertenbuffet voor 85 ’s avonds.
Ze vonden dit prentje op mijn ‘aMuzes’-bord op Pinterest, en vonden dat een hele leuke manier om het dessert te presenteren: helemaal mee eens! Veel keuze, geen moeilijk snijwerk, origineel enz…
Voor de receptie serveerde ik:
- verschillende quiches
- dips (rode pesto, artisjokmousse, olijventapende, guacamole)
- mini-worstenbroodjes (wat een succes!)
- groententaartjes met pesto en geitenkaas
- mozzarella-tomaat-basilicum
- kipsatétjes met pindasaus
- dadels met brie en spek
- wraps met verse kruidenkaas en zalm
- ganachetaart en brownietaart
- chocolate chip cookies
- madeleinekes
En dan voor het dessertenbuffet:
- ganachetaartjes wit-zwart
- frambozentaartjes
- Normandische appeltaartjes
- appel-frangipanetaartjes
- eetbare bloempotjes
- crème brûlée met framboos (ook wel echt een succesnummer)
- citroen-meringuetaartjes
- bokalen met snoepjes
Ik hoop te mogen zeggen dat Sofie en Jeroen een smakelijke start hebben gekregen! Proficiat!
4 Comments
Wauw, moest ik nu nog eens trouwen -wat ik voor alle duidelijkheid niet van plan ben-, dan wist ik waar aan te kloppen 🙂 Prachtig!
Oh, maar er kan ook iets geregeld worden voor baby-borrels, verjaardagen, bar mitsva’s… U vraagt, ik draai worstenbroodjes!
Ik ging net zeggen. Doe jij dat ook voor babyborrels!
@Silke: absoluut :-). Maar weet wel dat ik vanaf december een jaar in het buitenland zit, dus dan gaat dat even niet natuurlijk…