Een kleine enquête: Wat zijn jouw favoriete tapas?
Voor de week van de smaak, dit jaar volledig in teken van Spanje, ben ik namelijk gevraagd om een workshop ‘Tapas’ te geven. En ik wilde dus wel eens weten wat jullie favoriete tapas zijn (of welke zou jij graag leren maken)?!
Ter inspiratie: een lijstje van de typische Spaanse tapas:
- Tortilla Española
- Gambas al ajillo: scampi’s met look
- Gemarineerde olijven
- Gevulde champignons
- Calamares a la Romana
- Albóndigas: kruidige gehaktballetjes in tomatensaus
- Pintxos: Baskische tapas, meestal een belegd stukje brood
- Patatas bravas
- Mejillones rellenos: gevulde mosselen
- Ensalada russa
- Croquetas: kroketjes, traditioneel gevuld met ham
- Banderillas: prikkertjes met uitjes, ansjovis, olijven
- Pulpo a la plancha: gegrilde inktvis
- Boquerones: gemarineerde ansjovis
- Chorizo in appel-cidersaus
- …
Antwoorden mag via Facebook, Twitter of hier in de comments! Wie weet mag je dan wel eens komen voorproeven 🙂
Het resultaat van de workshop zal ik hier in ieder geval posten.
Muchas gracias!